ugm

SY01 - IJAZAH SARJANA MUDA TEKNOLOGI (KEPUJIAN) (MAKANAN)

INFO PROGRAM

Kurikulum Program Teknologi Makanan telah disusun sedemikian rupa untuk melatih dan mengeluarkan siswazah yang berkelayakan dan berkemahiran untuk berkhidmat dalam industri makanan dan juga sektor awam. Pelajar akan dilengkapi dengan pengetahuan yang berkaitan dengan sifat‐sifat fizikal dan Kimia makanan, analisis komposisi makanan, aspek‐aspek pemprosesan dan pengawetan makanan, pembungkusan, penilaian dan jaminan mutu, perkembangan produk makanan, perundangan, pengolahan sisa industri, pengurusan sanitasi kilang dan sebagainya.

PROSPEK KERJAYA

● PENYELIDIK ● PENSYARAH ● PENASIHAT PEMAKANAN

Pin It

underlocal 01underlocal 02underlocal 03underlocal 04underlocal 05

 

side under local 01
side under local 02
side under local 03
side under local 04
side under local 05

SEKSYEN PENGAMBILAN PELAJAR
Bahagian Pengurusan Akademik, Jabatan Pendaftar, Bangunan Canselori
Universiti Sains Malaysia, 11800 Pulau Pinang, Malaysia.
xtel 1 300 888 876 / +604-6533196  | xfax +6046533328   |  xemel admissions@usm.my   |  xfb Student Admissions USM

tanye
  © Hak cipta terpelihara 2017 by Universiti Sains Malaysia.  |  ic account circle white 18dp 1x

SEKSYEN PENGAMBILAN PELAJAR
Bahagian Pengurusan Akademik, Jabatan Pendaftar, Bangunan Canselori, Universiti Sains Malaysia, 11800 Pulau Pinang, Malaysia.

xtel 1 300 888 876
xtel +604-6533196 
xfax +6046533328  
xemel admissions@usm.my  
xfb Student Admissions USM


tanye 
© Hak cipta terpelihara 2017 by Universiti Sains Malaysia.  |  ic account circle white 18dp 1x